Den 13–14 mars träffades Sveriges LKG (läpp- käk- och/eller gomspalt)-team för SWEDECLEFT-möte i Malmö. Dagen före hölls separata möten för olika specialistgrupper där de kalibrerade sig för registrering i LKG-registret och arbetade med projekt för att förbättra LKG-vården. I anslutning till mötet höll styrgruppen för LKG-registret ett möte.

Under SWEDECLEFT-mötet föreläste ett stort antal inbjudna talare där följande kan nämnas:
Annika Uvemark presenterade information från anestesisjuksköterskan och forskaren Gunilla Lööf om Mediprep, som är en hemsida där barn, ungdomar och anhöriga kan får information om hur olika undersökningar och behandlingar inom sjukvården kan gå till (www.mediprep.se). Sidan används redan vid flera LKG-centra för att förbereda barn inför olika typer av behandlingar.

Nathalie Svensson, född med LKG och med ett barn som är fött med LKG, presenterade barnboken Lillebror och spalten. Boken är skriven av Nathalie med illustrationer av Hanna Ingvarsson och handlar om att få ett syskon med LKG.
Genetikern Elisabeth Mangold från Tyskland föreläste om genetik (ärftlighet) vid LKG.
Implementeringsforskaren Ann Catrine Eldh föreläste om hur evidensbaserade metoder baserade på bästa tillgängliga kunskap kan införas i vården, vilka svårigheter som kan uppstå och hur man kan ta sig förbi dem.
Plastikkirurg Magnus Becker och logoped Kristina Klintö, som är registerhållare respektive biträdande registerhållare för LKG-registret, rapporterade om de senaste resultaten i registret.
Från USA hade plastikkirurgen Robert Mann bjudits in för att föreläsa om gomkirurgi med buccallambåer, det vill säga kirurgi där vävnad från insidan av kinderna används för att genomföra kirurgi när vävnaden i gommen är otillräcklig.
Utöver talarna ovan presenterade också ett flertal svenska forskare resultaten från sina senaste forskningsprojekt.